background

Laktik Asit (% 80) - E 270 C3H6O3

Laktik Asit (% 80) - E 270 C3H6O3

Tanımı

: Renksiz, kokusuz, higroskopik asidik tada sahip sıvı.

Ambalaj birimi

: 70 kg’lık torbalarda.

Kimyasal adı

2-Hidroksipropanoik asit.

Spesifikasyonlar

:

Ağır metaller (toplam)

: < 10 ppm

Renk

: 56 Apha

Arsenik

: < 1 ppm

Saflık

: % 79,7

Demir

: < 10 ppm

Sülfat

: < 20 ppm

Kalsiyum

: < 20 ppm

Sülfat külü

: % 0,004

Klor

: < 10 ppm

YoÄŸunluk

: 1,20 g/ml

L (+) isomer miktarı

: > % 95

 

 

Özellikleri: Laktik asit, süt ÅŸekerinin (Laktoz’un) fermentasyon ürünüdür. Bu nedenle laktik asit ayrıca süt asidi olarak da bilinir. EkÅŸi sütte, yoÄŸurtta ve cottage peynirinde bulunur. Sütteki protein laktik asit tarafından koagüle edilir. Laktik asit ayrıca yoÄŸun hareket sırasında kaslarda oluÅŸur. ÇeÅŸitli biyokimyasal proseslerde rol alan bir kimyasal bileÅŸiktir. Suyla, alkol ve eterle karışır, kloroformla karışmaz. Çözeltide laktat iyonu oluÅŸturmak üzere, asidik gruptan bir protonunu kaybeder.

Kullanım alanları: Kullanıldığı gıdalara istenen tipik keskin tadı veren, genelde asit dengeleyici olarak kullanılan bir asit kontrolörüdür. Viskoz ve uçucu olmayan bir sıvıdır. Sentetik olarak laktonitrilin hidroliziyle elde edilmektedir. Sudaki çözünürlüÄŸü yüksektir. Gıdalarda diÄŸer asitliÄŸi düzenleyicilere kıyasla koruyucu özelliÄŸi yüksektir. Fermente ve salamura gıdalarda, mikro organizma geliÅŸimini önlemek amacıyla kullanılmaktadır. En çok peynirde olmak üzere  bazı zeytin çeÅŸitlerinde (ispanuol zeytini gibi), dondurulmuÅŸ tatlılarda, gazlı içecekler gibi çeÅŸitli alanlarda kullanılmaktadır. Laktik asit ayrıca kozmetiklerde glikolik aside bir alternatif olarak yumuÅŸatıcı (hafifletici) olarak kullanılır. BaÅŸlıca yaÅŸlanma karşıtı bir kimyasal olarak, cilt texturesini ve tüm görünümünü iyileÅŸtirici olarak kullanılır. Laktik asit kozmetikte kullanılacağı zaman dikkatli olunmalıdır çünkü laktik asit UV hasasiyetini arttırabilir. Endüstride laktik asit ayrıca ilaçlarda, deri tabaklamada, tekstil boyamada, plastik üretiminde, solventlerde, mürekkep ve verniklerde de kullanım alanı bulmaktadır.

 

 

Merhaba

Yardıma İhtiyacınız mı var ?
Whatsapp ile bize yazın

Myform whatsapp icon